Ansök om ekonomisk rådgivning hos JWK Redovisning & Skatterådgivning

Om vår redovisningsbyrå i Stockholm

Lite om oss och vår verksamhet

Företaget grundades 1983 av Jan Wiklund under namnet Jan Wiklund Kamrerservice – namnet kom av den enkla anledningen att Janne var bankkamrer i grunden.

Från början drevs företaget hemifrån villan i Salem och kunderna var några få mindre företaget drivna av personer med syriansk/assyrisk bakgrund. Dessa hade han kommit i kontakt med som scoutkonsulent då han hade uppdraget att hjälpa dem och starta en scoutkår i Norsborg.

Efter ett par år så hade företaget växt och ett kontor skaffades i Salem centrum och den första anställde började 1989. Under ett par år fortsatte företaget att växa och man fick allt större lokaler i samma byggnad i Salem Centrum.

Kundföretagen var fortsatt till största delen ägda av personer med utländsk härkomst. Människor som hade drivkraft och ambitioner men i stort sett noll kunskaper om svensk byråkrati och svenska skatteregler. Detta innebar att företaget blev tvunget att erbjuda en stor mängd tjänster som traditionellt inte förknippas med redovisning – det kunde vara allt ifrån en blankett för bostadsbidrag via ansökan om uppehållstillstånd hos Migrationsverket till bouppteckningar.

I många fall var JWK den enda kontakten men hade till det svenska samhället. Av naturliga skäl så gjorde detta även att många av de anställda hade utländsk bakgrund – under åren har det förekommit personer från Kina, Indien, Syrien, Libanon, Armenien, Turkiet, Tyskland, Irak och förstås Sverige.

JWK har varit lite av en smältdegel för såväl kunder som personal – under vårt tak har alla varit välkomna och eventuella tidigare motsättningar har fått lämnas vid tröskeln.

2003 hade vi blivit 8 personer och vi flyttade, återigen, till våra nuvarande lokaler – fortfarande i samma byggnad. Året efter tilldelades Janne priset som årets företagare i Salem.

2009 var vi 12 personer och vi kände att det började bli dags för nya utmaningar och vi öppnade ett nytt kontor på Storgatan i Södertälje.

Även här gick utvecklingen fort och 2017 så sysselsätter Södertälje-kontoret 12 personer. Under denna resas gång så fick vi en hel del förfrågningar från vår partners Ninos Nisons hemstad Norrköping om vi inte kunde etablera oss där. Det gjorde vi under hösten 2011 och idag arbetar 7 personer på kontoret där.

Våren 2012 så tvingades Janne ge upp kampen mot sina sjukdomar och lämnade ett stort hålrum hos oss som vi inte kan fylla. Men vi försöker fortsätta att utveckla företaget i hans anda.

2013 flyttade vi kontoret i Salem till en egen fastighet i Rönninge Centrum där vi idag arbetar 7 personer.

Vi är idag en modern redovisningsbyrå som hjälper våra kunder med allt vad de önskar inom administration och redovisning – från de som vill att vi kontrollerar deras egen bokföring – till de som ser att vi sköter hela deras kontor med allt ifrån fakturering, lönehantering, betalning av fakturor etc.

Detta gör vi genom att t ex genom fakturascanning med OCR-tolkning till redovisningssystemet. Löneadministration har blivit en stor del av våra tjänster – vi upprättar lönespecifikationer, anställningsavtal, medverkar vid förhandlingar om uppsägningar osv. Därutöver erbjuder vi kvalificerad rådgivning inom skatteplanering och förändringar i bolagsformer. Vi upprättar K10-blanketter, beräknar utdelningsutrymme och ger råd om bästa lösningarna för just dig.

Menu